Frequently asked questions

#we zijn hier om u te helpen FAQs

Onze chocolade wordt dagelijks met veel zorg gemaakt, ingepakt en verstuurd. Wij versturen uw chocolade uiterlijk een dag na de bestelling op tenzij anders vermeld. U ontvangt een track & tracé in uw mail wanneer wij een label maken voor uw bestelling via dit nummer kunt u uw pakket volgen bij PostNL.

Delicate chocolade stukken kunnen niet via PostNL worden verstuurd met de garantie dat deze niet breken tijdens het versturen. Hierdoor kiezen wij ervoor om deze alleen in onze winkels te verkopen, of via de webshop laten te reserveren om op te halen op een later tijdstip.

Er zijn altijd mogelijkheden voor een workshop naar keuze buiten de workshop kalenders. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u mailen naar info@hopenstork.com

Wij werken niet met Fairtrade producten maar wel met fairly traded producten. We zijn specifiek opzoek gegaan naar eerlijke en heerlijke producten.

Zo kopen we onze chocolade in bij Callebaut. Deze Belgische chocolademaker werkt met het Cocoa Horizon programma welke het leven van de boeren te verbeteren door het promoten van milieuvriendelijk verbouwen van producten. Hierdoor verhoogt de oogst, kwaliteit en inkomsten. Dit heeft een impact op de families en gemeenschappen van de boeren.

Onze koffie en thee worden ook op een verantwoorde manier ingekocht. Onze thee inkoper en koffie brander hebben langdurige relaties met de boeren.

TOP

X