Workshops

Workshops

In verband met Covid maatregelen genomen vanuit de overheid mogen wij momenteel helaas geen workshops verzorgen. Zodra wij weer in de mogelijkheid zijn zullen we de onderstaande workshops weer verzorgen. Neem gerust een kijkje om je te laten inspireren.

Kerstboom workshop

Verras je familie en vrienden met een eigengemaakte chocolade kerstboom. Onze chocolatiers leren u de basisprincipes van het werken met chocolade, met een nadruk op de benodigde spuittechniek bij het maken van een 3D chocolade kerstboom. De workshop kerstboom duurt ca. 2,5 tot 3 uur en het programma is als volgt:

– warm welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie met chocolade van wit tot extra puur
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het spuiten en assembleren van je eigen kerstboom
– decoreren van je eigen kerstboom met sneeuw en crispy pearls
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van de kerstboom

Chocoladeletter workshop

Hoe maak je je eigen chocoladeletter? Onze chocolatiers leren u de fijne kneepjes van het vak en vooral ook de spuittechniek van warme chocolade. De workshop chocoladeletter duurt ca. 2 tot 2,5 uur en het programma is als volgt:

– hartelijk welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie chocolade van wit tot zeer puur uit verschillende delen van de wereld
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het spuiten van je eigen chocoladeletter
– decoreren van je eigen chocoladeletter met luxe toppings (noten of bonbons)
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van je eigen chocoladeletter

BonBon workshop

Hoe maak je een goede bonbon? De ganache vulling van de bonbon bepaalt voor een groot deel de smaak en kwaliteit. Ook het dunne laagje chocolade om de ganache te omhullen vergt de nodige precisie. Onze chocolatiers leren u de basis van het vak en nemen u mee bij het maken van uw eigen bonbons. De bonbon workshop duurt ca. 3 uur en het programma is als volgt:

– warm welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie met chocolade van wit tot extra puur
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het koken van een ganache
– aan de slag met het vullen en samenstellen van je bonbon
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van je bonbons

Chocolade kerstballen

Verras je familie en vrienden met je eigen gemaakte kerstbal van chocolade. Onze chocolatiers leren u de basisprincipes van het vak en staan vooral stil bij de benodigde techniek bij het vullen en lossen van mallen, en het kleuren met behulp van een air brush. De workshop duurt ca. 3 uur en het programma is als volgt:

– warm welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie met chocolade van wit tot extra puur
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met vullen, lossen, en assembleren van je eigen chocolade kerstbal
– aan de slag met het airbrushen van je kerstbal
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van je eigen kerstbal

Chocolade valentijn hart workshop

Verras je geliefde met een eigengemaakte chocolade hart. Onze chocolatiers leren u de basisprincipes van het vak en staan vooral stil bij de techniek voor het vullen en lossen van een mal en het kleuren met een airbrush.  De workshop duurt ca. 3 uur en het programma is als volgt:

– hartelijk welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie chocolade van wit tot zeer puur
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het maken van je eigen chocolade hart
– aan de slag met het airbrushen van je chocolade hart
– eventueel decoreren van je chocolade hart
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van het chocolade hart

Chocolade paasei workshop

Verras je familie of vrienden met een eigengemaakt paasei van chocolade. Onze chocolatiers leren u de basisprincipes van het vak en staan vooral stil bij de techniek voor het vullen en lossen van de mal en het maken van een chocolade nest. Vervolgens gaat u aan de slag met het schilderen en versieren van het ei. De workshop duurt ca. 3 uur en het programma is als volgt:

– hartelijk welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie chocolade van wit tot zeer puur
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het maken van je eigen chocolade paasei en een chocolade nest
– aan de slag met het schilderen en decoreren van je chocolade paasei
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van je eigen chocolade paasei

Chocolade truffels workshop

Hoe maak je een goede truffel? De ganache vulling van de truffel bepaalt voor een groot deel de smaak en kwaliteit. Onze chocolatiers leren u onder andere hoe een smaakvolle winterse ganache te bereiden. Ook het afdichten van de truffel vergt de nodige precisie. De truffel workshop duurt ca. 2,5 uur en het programma is als volgt:

– hartelijk welkom met koffie of thee
– theorie over chocolade van cacaoboon tot reep
– proefsessie chocolade van wit tot zeer puur uit verschillende delen van de wereld
– theorie en demonstratie van het tempereerproces van chocolade
– aan de slag met het koken van je eigen ganache
– aan de slag met vullen en afdoppen van je eigen truffels
– tips voor de bereiding van chocolade thuis
– inpakken van je eigen bonbons

Barista workshop

Hoe maak je de perfecte cappuccino? Onze barista neemt jullie tijdens deze workshop mee in de wereld van koffie en toont je de fijne kneepjes van het vak. Onder andere het malen van de koffiebonen, het proeven van de koffie, het opschuimen van de melk en toepassen van latte art komen voorbij. Allemaal cruciaal voor het maken van je eigen perfecte cappuccino. De workshop duurt ca. 3 uur en het programma is als volgt:

– hartelijk welkom met je favoriete koffie
– Theorie over koffie van boon tot cup
– proefsessie van espresso’s en uitleg over de maling en branding van koffie
– aan de slag met het maken van je eigen espresso
– aan de slag met het opschuimen van melk
– aan de slag met latte art”

TOP

X